Nederland in lockdown

De Nederlandse overheid raadt aan zoveel mogelijk thuis te blijven en drukte te vermijden. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een vakantie gepland? Ga dan veilig op pad.

Dan Zhu en Astrid Nobel: Trespassing Dreams

Heerlen Bezoek website

Dan Zhu en Astrid Nobel: Trespassing Dreams

Dan Zhu en Astrid Nobel: Trespassing Dreams SCHUNCK GlaspaleisHeerlen 045-5772200 Naar de website
De kunstenaars creëerden een wereld waarin droombeelden de boventoon voeren, wisselend van wandvullende schilderingen in kleur naar serene schilderingen in zachte, donkere tinten. 

Je begeeft je als een soort gewenste of genodigde indringer in de dromen van de beide kunstenaars. Het is daarbij niet van belang of je aan het begin of einde van het trappenhuis begint met kijken, want de wandschildering werkt als bij een cyclus: er is geen begin en geen eind. 

Dromen vormen voor zowel Zhu alsook voor Nobel al langere tijd een belangrijk uitgangspunt in hun werk. Voor Zhu ligt de nadruk op dagdromen en verbeelding. Haar werk ontstaat en groeit vanuit haar onderbewustzijn, niet vanuit een vooropgezet plan of idee. 

Bij Nobel ligt de focus op de dromen die zij tijdens haar slaap heeft. Die legt zij vast in haar droomdagboek en een selectie daarvan vormt de basis van haar schilderingen die nu in het trappenhuis te zien zijn.

Overzicht

Data 26-1-2022 t/m 10-7-2022
Contact
SCHUNCK Glaspaleis, Heerlen
045-5772200

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website