Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Expositie 'De Woonkamers'

Heerlen Bezoek website

Expositie 'De Woonkamers'

Expositie 'De Woonkamers' Royal Museum of Social DistancingHeerlen 06-54785642 Naar de website
In 2014 begon Tackenberg met zijn woonkamerportretten, waarvoor hij nu al vijf jaar door het land reist om mensen in hun eigen woonkamer te fotograferen. Hij fotografeert altijd naar buiten toe, waardoor de buitenomgeving in combinatie met het interieur samen het decor van de geportretteerden vormt. Door zonder oordeel te kijken en de mensen te portretteren, legt hij iedereen op een gelijke en waardige manier vast. 

De statige manier van portretteren in combinatie met de vertrouwdheid van de eigen woonkamer, geeft een zekere spanning. Het levert krachtige en tegelijk kwetsbare portretten op. Door de coronacrisis en de wereldwijde lockdown krijgt het werk nog een extra dimensie. Met de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven worden mensen teruggeworpen om zichzelf te herijken met het begrip ‘thuis’. 

De foto's roepen de vraag op met wie mensen samen op de foto mogen staan, zonder die schrijnende anderhalve meter afstand. Voor het virus is iedereen gelijk.

Overzicht

Data 2-5-2020 t/m 30-6-2020
Contact
Royal Museum of Social Distancing, Heerlen
06-54785642

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website