Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Gijs Frieling

Heerlen Bezoek website

Gijs Frieling

Gijs Frieling SCHUNCK GlaspaleisHeerlen 045-5772200 Naar de website
Een theofanie is een zichtbare manifestatie van een godheid aan de mens. De term wordt onder andere gebruikt om te verwijzen naar een verschijning van de goden in de mythen van het oude Griekenland en het Nabije Oosten. De keuze voor dit thema is een losse verwijzing naar het werk van Aad de Haas. Tijdens zijn eerste bezoek aan Parkstad bezocht Frieling de St.Cunibertus kerk in Wahlwiller met de beroemde kruiswegstaties van De Haas. 

Het is één van vele elementen die tot uitdrukking komen in de wandschildering van Frieling. Ook liet Frieling zich inspireren door het trappenhuis zelf, dat bij hem de associatie opriep met de beroemde glazen lift uit Sjakie en de grote glazen lift (Roald Dahl). Sjakie reist in dat verhaal hemelwaarts door het indrukken van de rode liftknop met de tekst ‘Up and out’.

Overzicht

Data 10-2-2021 t/m 21-2-2021
Contact
SCHUNCK Glaspaleis, Heerlen
045-5772200

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website