Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Looppad over opgraving

Heerlen Bezoek website

Looppad over opgraving

Looppad over opgraving ThermenmuseumHeerlen 045-5605100 Naar de website
Niet alleen om je veilig te kunnen verwelkomen. Maar vooral om je de kans te geven ‘Het oudste gebouw van Nederland’, de Nachtwacht van de archeologie, van zo dichtbij te bekijken. Nieuw én uniek, een looppad over de opgravingen heen. De medewerkers verheugen zich zeer op je komst!  

De Nachtwacht van de archeologie in Nederland. Het oudste gebouw van Nederland staat in Heerlen. Deze eer komt toe aan het plaatselijke Romeinse badhuis, zo bewijst grondig wetenschappelijk onderzoek. Het is gebouwd tussen 63 en 73 na christus. Daarnaast was de omliggende plaats van het badhuis, Coriovallum, belangrijker dan tot nu toe aangenomen. 

Deze en vele andere resultaten zijn nu aan het licht gekomen. Een historische mijlpaal, zegt de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed. Het Romeinse badhuis in Heerlen, weliswaar gehavend, is het hart van het plaatselijke Thermenmuseum. 

Overzicht

Prijs

Onderdeel regulier entree ticket. Let op: enkel online tickets!

Data 3-3-2021 t/m 31-12-2021
Contact
Thermenmuseum, Heerlen
045-5605100

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website