Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Pop-Up Muziek-Laboratorium in Heerlen

Heerlen Bezoek website

Pop-Up Muziek-Laboratorium in Heerlen

Pop-Up Muziek-Laboratorium in Heerlen LuciushofHeerlen Naar de website
Productiehuis voor hedendaagse muziek Intro in Situ opent in samenwerking met Cultura Nova een ‘Pop-Up Muziek-Laboratorium’ in de Luciushof in Heerlen. 

Vanaf 15 mei, kun je drie maanden lang via grote ramen aan de Morenhoek gedurende de week naar binnen gluren en zien hoe verschillende muzikale makers onderzoek doen en experimenteren. Via een QR code luister je op je smartphone mee. 

In deze tijd is extra duidelijk geworden hoe onmisbaar laboratoria en het onderzoek en experiment wat daarin plaatsvindt zijn. Zonder onderzoek, experiment en testen op kleine groepen mensen zou er geen vaccin tegen Covid-19 zijn gevonden. 

Voor de muziek geldt hetzelfde, alle vernieuwing, maar ook elk nieuw project begint met onderzoek. In het Pop-Up Muzieklab maakt Intro in Situ ruimte voor deze ontwikkeling van muziek en klank en krijgen verschillende makers elke week de mogelijkheid om met hun nieuwste werk te experimenteren. 

Via de grote ramen aan de Morenhoek kun je (in het echt) een glimp opvangen van wat er zich binnen afspeelt. De resultaten van het experiment worden aan het eind van de week getoond op een manier die past bij de op dat moment geldende corona maatregelen. 

In het begin nog achter glas, maar richting de zomer hopelijk steeds dichterbij. Elke zaterdagnamiddag wordt een nieuwe QR code op het raam geplakt, zodat je kunt meeluisteren naar wat zich binnen afspeelt. Gedurende de rest van week zullen de artiesten ook af en toe de code aan het raam hangen zodat er ook dan meegeluisterd kan worden. 

Via de website van Intro in Situ geeft de organisatie een kijkje in het laboratorium en informatie over de mogelijkheden tot bezoeken. Het Pop-Up Muziek-Laboratorium is mogelijk dankzij samenwerking van Intro in Situ, Cultura Nova, De Luciushof en Weller.

Artiesten
De artiesten die komen werken in het Pop-Up Muziek-Laboratorium zijn: Albert van Abbe (Eindhoven, producer/DJ), Max Frimout & Jacqueline Kommers (Eindhoven, elektronische muziek / modular), Jornt Duyx (Heerlen, componist/producer/multi-instrumentalist), Claire Adams (Buñol, zangeres/violiste), Remy Alexander (Zaandam,componist) & Reggy van Bakel (Landgraaf, slagwerker/componist), Florian Slangen (Antwerpen, muziektheater maker) en Mathilde Nobel (Oud Beijerland, elektronische muziek en schilderkunst).

Intro in Situ & Cultura Nova
Intro in Situ is al 35 jaar hét productiehuis voor hedendaagse muziek en klankkunst. Tijdelijk gevestigd in Heerlen geeft Intro in Situ ruimte aan de creatie van nieuwe muziek - van Gregoriaans tot hiphop, van elektronische pop tot gestileerde natuurklanken en filmmuziek. 

Intro in Situ is al jarenlang kind aan huis bij theaterfestival Cultura Nova en toont jaarlijks enkele van de nieuwste producties tijdens het festival. In aanloop naar de zomereditie van Cultura Nova 2021 wordt er waar mogelijk al kleinschalige programmering aangeboden, waaronder het Pop-Up Muziek-Laboratorium.

Cultura Nova
Cultura Nova 2021 vindt plaats van vrijdag 27 augustus t/m zondag 5 september. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het wordt een breed programma voor jong & oud met muziek, theater, circus, dans en beeldende kunst op bijzondere locaties.

Overzicht

Data 15-5-2021 t/m 15-7-2021
Contact
Luciushof, Heerlen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website