Tentoonstelling Heers & Verdeel

Tentoonstelling Heers & Verdeel

Hoensbroek Bezoek website

Tentoonstelling Heers & Verdeel

Tentoonstelling Heers & Verdeel Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118Hoensbroek 0455227272 Naar de website
Heers & Verdeel vertelt het verhaal over de lappendeken die Limburg door de eeuwen is geweest! Over de bewogen bestaansgeschiedenis van Limburg! 

Het beste voorbeeld daarvan is het verhaal van de Limburger Dirk Coenjaerts. Hij werd in 1752 in het dorp Sibbe geboren en wisselde in de 91 jaar dat hij leefde, maar liefst zes keer van nationaliteit. Hij was Oostenrijker, Fransman, Nederlander en Belg. Heers & Verdeel is opgebouwd rond een unieke collectie oude landkaarten, daterend vanaf de zestiende eeuw. Naast de oude landkaarten zijn ook de originele landkaarten van Napoleon Bonaparte, die hij gebruikte bij de slag van Waterloo, te bewonderen.

De slag wordt gezien als mijlpaal in de geschiedenis van het koninkrijk der Nederlanden. Het pelsjasje en sabel van Prins Willem I (later Koning Willem II) zijn tevens te zien in Kasteel Hoensbroek. De landkaarten in deze tentoonstelling vertellen een verhaal over kennis, macht, status, politiek, oorlog en de ontmoeting van culturen. Maar ook het verhaal van de huidige provincie Limburg: over de voortdurende wijziging van heersers die het land steeds opnieuw indeelden. 

Overzicht

Prijs

Toegang is ingebrepen bij een regulier entreekaartje voor Kasteel Hoensbroek.

Data 28-9-2018 t/m 12-1-2019
Contact
Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek
0455227272

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website