Kastelenroute Parkstad Limburg

Hoensbroek Download deze route

Kastelenroute Parkstad Limburg

Hoensbroek Fietsroute 34,6 km Makkelijk
In 2016 werd Parkstad Limburg de Beste Reisbestemming ter Wereld volgens de World Travel & Tourism Council: een benoeming die de Limburgers met trots dragen. 

De regio heeft die award te danken aan het veelzijdige karakter, met gezellige steden, ongerepte bossen, idyllisch landbouwgebied, en niet te vergeten: kastelen! 

Op deze fietsroute zie je de kastelen Terworm, Meezenbroek en Amstenrade, allemaal met een eigen uniek gezicht en allemaal beeldschoon. Ook ontdek je de woeste ruïnes van kasteel Eyckholt en slot Schaesberg. 

Je bereikt deze kastelen door het glooiende landschap, waar het heerlijk fietsen is en je onderweg het ene na het andere leuke terrasje tegenkomt. 

Kasteel Hoensbroek heeft een ruime parkeerplaats, van waaruit je de fietsroute volgt via de knooppunten 85-25-93-55-54-53-101-48-77-76-35-26-86-27-34-24-84-85.

Overzicht

Start- en eindpunt

Laervoetpad , 6433 Hoensbroek, Netherlands

Soort route

Fietsroute

Afstand

34,6 km

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website