Rondom het centrum van de Mijnstreek Heerlen Mijnroute 2

Heerlen Download deze route

Rondom het centrum van de Mijnstreek Heerlen Mijnroute 2

Heerlen Fietsroute 32,8 km Gemiddeld
De fietsroute Rondom het centrum van de Mijnstreek in Heerlen is een van de speciale routes die zijn opgesteld in het Jaar van de Mijnen (2015). Deze routes tonen je de rijke herinneringen aan de jaren toen het zuidoosten van Limburg zijn rijkdom nog uit de steenkolenmijnen haalde en deze rol met veel trots vervulde. De tijdvensters op de route geven je een indruk van deze weelde van weleer. Daarnaast toont de route rond Heerlen je de elegante kastelen Hoensbroek en Terworm, het afwisselende natuurgebied de Brunssummerheide en de attractieve moderne eyecatchers in het centrum van Heerlen. Onderweg geniet je van een fijne fietspauze bij brasserie-restaurant Bronsheim in Brunssum. Deze afwisselende fietsroute begint bij het Mijnmuseum in Heerlen en leidt je verder aan de hand van de te downloaden separate pdf.

Overzicht

Start- en eindpunt

Mijnmusseumpad , 6412 Heerlen, Netherlands

Soort route

Fietsroute

Afstand

32,8 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website