Heerlen, centrum van Parkstad Limburg

een gebied dat bol staat van de contrasten en uitersten… Bekijk video

Heerlen en Parkstad Limburg roepen zowel landelijke als stedelijke associaties op. Dat komt doordat de stad overal grenst aan weidse parken en natuurgebieden. En aan buurstad Aken. Een gebied van uitersten en contrasten... Welkom in het dynamische Parkstad Limburg, de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland!

Heerlen presenteert trots...

Parkstad Limburg winnaar Tourism for Tomorrow Award 2016!

Regio Parkstad Limburg is op 7 april 2016 uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'Beste Reisbestemming ter Wereld' voor de WTTC Award 2016.

over Parkstad Limburg en de award
Heerlen is Evenementenstad 2016

Heerlen is tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Utrecht uitgeroepen tot evenementenstad 2016. Volgens de vakjury is Heerlen een evenementenstad “die durft te kiezen voor een duidelijk en niet alledaags profiel. De stad werkt hard aan de toekomst en heeft het lef om zwakte om te zetten in kracht”.

Evenementen in Heerlen
Maike Aerts
Maike Aerts VVV Project Coördinator Parkstad Limburg

Heerlen is een geweldige stad. Er is zoveel leuks om te doen. Goed of slecht weer, voor jong en oud. Ik weet zeker dat Heerlen iedereen kan verrassen met al haar mooie bezienswaardigheden, attracties, activiteiten en evenementen. En heb je inspiratie nodig, loop dat eens binnen bij de VVV Limburg Winkel in Heerlen.

Gebied van uitersten en contrasten

Het grootste indoor skidorp ter wereld, de hoogste ‘wandeltrap' van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa, één van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland, één van de 13 Wereld Erfgoedmonumenten van Nederland, de oudste en grootste abdij van Nederland, het grootste wereldtuinen object van Nederland, de grootste Romeinse opgravingen van Nederland en ga zo maar door… Parkstad Limburg telt vele unieke musea, staat bol van de bijzondere monumenten, laat nog een stuk Nederlandse mijnhistorie herleven en is jaarlijks gastheer van een lange reeks culturele en sportieve evenementen. Daarnaast wordt Parkstad Limburg ook wel eens de groene oase van Zuid-Limburg genoemd. Hellingbossen, beekdalen en plateaus worden afgewisseld met glooiende akkerbouw en imposante natuurparken, waar je naar hartelust kunt wandelen en fietsen. En het ligt ook nog eens op een steenworp van buurstad Aken.

Parkstad bruist!

De inwoners van Parkstad Limburg zijn levensgenieters en liefhebbers van een rijk cultureel leven, met jaarlijks een enorm aantal evenementen en festivals. Op internationaal vlak kent Parkstad Limburg enkele grootheden: het oudste openluchtfestival van de wereld, Pinkpop. Dit 3-daagse evenement wordt jaarlijks gehouden op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. En in Kerkrade vindt elke 4 jaar het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats, dat internationaal wordt erkend als het belangrijkste internationale festival voor de blaasmuziek. Bovendien sieren internationale toppers zoals het zomerfestival Cultura Nova of het International Breakdance Event (IBE) in Heerlen, of de folkloristische Parade in Brunssum de lijst.

Wat wil je gaan doen in Heerlen?

1. Attracties en musea

Attracties en musea Onze regio Parkstad Limburg heeft de Tourism for Tomorrow Award 2016 gewonnen en is uitgeroepen tot beste toeristische bestemming ter wereld! Kom ontdekken waarom.

2. Evenementen

Evenementen In Heerlen, evenementen stad van het jaar 2016, vind je ieder seizoen tal van evenementen!

3. Funshoppen

Funshoppen Modern winkelen is –in Limburg althans– uitgevonden in Heerlen. Van de familie Schunck en hun warenhuis in het Glaspaleis tot één van de eerste Nederlandse shopping malls ‘t Loon. Alle bekende winkelketens in de hoofdstraten en eromheen leuke, eigenwijze en lokale speciaalzaken.

4. Rijk verleden

Rijk verleden Ontdek de invloed van de Romeinen, Middeleeuwen en Mijnen.

5. Street Art

Street Art Heerlen is een openluchtmuseum op het gebied van street art. Ontdek de murals door de hele stad!

6. Uitgaan

Uitgaan Ook in de avonduren valt genoeg te ontdekken in Heerlen. Ga lekker eten in één van de vele restaurants, pik een mooie film of een voorstelling in het theater!

7. Wandelen & Fietsen

Wandelen & Fietsen Hoe wil jij de gemeente Heerlen verkennen? Lekker wandelen of liever op de fiets? Heerlen ligt op een bijzondere locatie tegen het heuvelland en ingeklemd tussen twee beekdalen.

Binnenkort te doen in Heerlen

Nieuw! Parkstad Limburg Fietsroutes

Deze fietsroutes laten je de mooiste en meest unieke plekjes in Parkstad Limburg zien. Fietsend door natuurgebieden, langs kastelen, over de heuvels en de grens, ontdek je Parkstad Limburg op haar best. Volg de bordjes met de knooppunten, onderdeel van het fietsroutenetwerk. De routes zijn te downloaden via de links, maar ook verkrijgbaar in handige boekjes met kaart en achtergrondinformatie. De boekjes zijn verkrijgbaar bij alle VVV Limburg Winkels en de VVV Servicepunten in Parkstad Limburg.

Meer over Heerlen

Deel deze pagina met je familie en vrienden