Heerlen, centrum van Parkstad Limburg

Heerlen bruist!

In Heerlen kun je rekenen op de nodige dosis kust, cultuur en architectuur. Laat je tijdens een stadswandeling verbazen door nationale en internationale Street art kunstenaars of graaf dieper in het verleden van de stad en ontdek de vijf indrukwekkende tijdlijnen. Geniet van bijzondere evenementen zoals Park City Live of Schrit_tmacher. Beleef een avondje uit in het Parkstad Limburg theater of aanschouw de bijzondere architectuur, zoals het Maankwartier, Glaspaleis en Royal Theater 

Een gebied dat bol staat van de contrasten en uitersten…

Het grootste indoor skidorp ter wereld, de hoogste ‘wandeltrap' van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa, één van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland, één van de 13 Wereld Erfgoedmonumenten van Nederland, de oudste en grootste abdij van Nederland, het grootste wereldtuinen object van Nederland, de grootste Romeinse opgravingen van Nederland en ga zo maar door… Parkstad Limburg telt vele unieke musea, staat bol van de bijzondere monumenten, laat nog een stuk Nederlandse mijnhistorie herleven en is jaarlijks gastheer van een lange reeks culturele en sportieve evenementen.

Daarnaast wordt Parkstad Limburg ook wel eens de groene oase van Zuid-Limburg genoemd. Hellingbossen, beekdalen en plateaus worden afgewisseld met glooiende akkerbouw en imposante natuurparken, waar je naar hartelust kunt wandelen en fietsen. En het ligt ook nog eens op een steenworp van buurstad Aken.

Dit is Parkstad!

De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. De tegenstellingen maken dit tot de leukste regio van Nederland! Het is er groen en rustig vol kastelen en kloosters, maar het bruist ook door de kleurrijke steden, topattracties en te gekke festivals. 

Op pad met Jenneke...

Voor deze vlog nodigde ik mijn vriendin Marianne uit vanuit ‘het noorden’ om Heerlen te komen ontdekken. Het was haar eerste keer in de stad van de muurschilderingen en ik ben compleet verbaasd over hoe gaaf en mooi ze Heerlen vindt. Want ‘mooi’, dat hoor je niet vaak als het gaat over urban Heerlen, waar alle creatievelingen hun stek vinden en waar het ene na het andere initiatief uit de grond ontspruit. Misschien heeft Heerlen inmiddels écht een nieuw imago en mogen we eens vanuit andere ogen leren kijken. Je leest het in de blog!

Nu te doen:

Het hele jaar door worden er in Heerlen verschillende leuke activiteiten en evenementen georganiseerd. Bekijk de agenda.

Hotspots die je niet mag missen!

Voor het eerst in Heerlen? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een top 8 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je bezoek!

Er valt nog zo veel te ontdekken in Heerlen: