Wat is er te doen in Heerlen?

De leukste tips voor een dagje Heerlen

In Heerlen kun je altijd wat nieuws ontdekken. Een dagje uit naar een grote dagattractie, genieten van de natuur, naar een voorstelling, streetart bewonderen en oude tijden herbeleven. Ook kent Heerlen een volle agenda met grote evenementen. Er valt zo veel te beleven bekijk het zelf.

Wat is er nog meer te doen?

Een dagje uit naar een grote dagattractie, genieten van dier en natuur, actief aan de slag, naar een voorstelling, expositie of concert of oude tijden herbeleven? Het kan allemaal in Heerlen en Parkstad Limburg. Attracties met elk hun eigen unieke karakter, allemaal in de regio èn op nog geen kwartiertje rijden van elkaar. Er is zoveel te doen, dat een kort verblijf van 1 dag in deze regio een onmogelijke zaak is. Je móet gewoon langer komen!

Funshoppen in Heerlen

Modern winkelen is –in Limburg althans– uitgevonden in Heerlen. Van de familie Schunck en hun warenhuis in het Glaspaleis tot één van de eerste Nederlandse shopping malls ‘t Loon. Alle bekende winkelketens in de hoofdstraten en eromheen leuke, eigenwijze en lokale speciaalzaken. Mis ook de weekmarkt of Curiosamarkt niet. En wist je dat de grootste woonboulevard van Europa ook in Heerlen ligt? Op 5 minuten rijden van het centrum, mét Zweedse meubelgigant en met 4 miljoen bezoekers per jaar! Alles op steenworp afstand van elkaar.

Laat je inspireren door deze leuke brochures!

Street Art Route Heerlen

Ontdek dé mural-hoofdstad van Nederland: overal in Heerlen vind je de mooiste kunstwerken. Deze route van 4 km voert je langs de belangrijkste murals en ook langs de kleinere verborgen schatten van de stad.

Voettocht door het Romeins Kwartier Heerlen

In het Romeins Kwartier in Heerlen ontdek je een stad onder de stad. Vlak onder je voeten ligt Coriovallum, een Romeinse nederzetting van formaat.

Dit is Parkstad

Met deze plattegrond stap je in de voetsporen van Romeinen, ridders, mijnwerkers en kunstenaars. Deze kleurrijke mix maakt Parkstad tot een toeristische trekpleister van formaat.

Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg

De fietsknooppuntenkaart laat je Zuid-Limburg ontdekken als fietsparadijs. Langs de Maas, over de heuvels en door uitgestrekte bossen: met de fietsknooppuntenkaart krijg je snel overzicht over het gebied en plan je makkelijk een mooie fietstocht.

ENNE Stadsgids Heerlen met Murals

Beleef Heerlen op haar best met ENNE. Verken de stad via een wandelroute, bekijk prachtige murals, ontdek (verstopte) pareltjes van de stad én geniet van de tips van echte tupen!

Spel Doorgrond Heerlen

Doorgrond Heerlen is een uniek spel om de stad Heerlen te ontdekken. Vijf virtuele gidsen loodsen je door de stad en de tijd heen. Los je de uitdagende opdrachten op en lukt het om de 5 wachtwoorden te kraken om Heerlen volledig te doorgronden?

Ontdek het rijke erfgoed van Heerlen

Bekijk Heerlen door de ogen van de Romeinen, ridder Hoen of bijvoorbeeld de mijnwerkers. Ontdek het rijke erfgoed waaronder het oudste badhuis en één van de grootste kastelen van Nederland.

Wandelen en fietsen in Heerlen

Hoe wil jij de gemeente Heerlen verkennen? Lekker wandelen of liever op de fiets? Heerlen ligt op een bijzondere locatie tegen het heuvelland en ingeklemd tussen twee beekdalen. Startpunten zijn onder andere de Brunssummerheide, Kasteel Terworm of het centrum van Heerlen. Je kunt urenlang in het groen vertoeven met beklimmingen, afdalingen, mooie panorama’s en vele tientallen bijzondere planten- en dierensoorten.

Hotspots die je niet mag missen!

Voor het eerst in Heerlen? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een top 8 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je bezoek!

Er valt nog zo veel te ontdekken in Heerlen:

Culinair genieten

Na een leuke activiteit of wandeling zijn er volop mogelijkheden om gezellig een drankje te drinken of een hapje te eten in Heerlen, van familierestaurant tot en met culinair genieten op niveau. 

Lees verder
Sfeervolle hotelkamer in een kasteel met een vide.

Uitgerust wakker worden!

Een heerlijk weekje vakantie of een sportief weekend met zijn tweeën? De gemeente Heerlen biedt voor iedereen de bijpassende overnachtingstype. Van camping en vakantiewoning tot luxe kasteelhotel!

Lees verder
Zicht op de opgraving van het Badhuis in het Romeinse Museum Heerlen

Mis deze hotspots niet!

Deze hotspots mag je zeker niet missen. Breng je een bezoek aan Heerlen? Dan hebben wij hier dé hoogtepunten voor je verzameld die je absoluut niet wilt missen

Lees verder