Wandelen & Fietsen in Heerlen

Hoe wil je Heerlen verkennen?

Lekker wandelen of liever op de fiets? Heerlen ligt op een bijzondere locatie tegen het heuvelland en ingeklemd tussen twee beekdalen. Startpunten zijn onder andere de Brunssummerheide, Kasteel Terworm of het centrum van Heerlen. Je kunt urenlang in het groen vertoeven met beklimmingen, afdalingen, mooie panorama’s en vele tientallen bijzondere planten- en dierensoorten.

Heerlijk aan de wandel, kies je route uit:

Laat je inspireren door deze leuke brochures!

Dit is Parkstad

Met deze plattegrond stap je in de voetsporen van Romeinen, ridders, mijnwerkers en kunstenaars. Deze kleurrijke mix maakt Parkstad tot een toeristische trekpleister van formaat.

Street Art Route Heerlen

Ontdek dé mural-hoofdstad van Nederland: overal in Heerlen vind je de mooiste kunstwerken. Deze route van 4 km voert je langs de belangrijkste murals en ook langs de kleinere verborgen schatten van de stad.

Voettocht door het Romeins Kwartier Heerlen

In het Romeins Kwartier in Heerlen ontdek je een stad onder de stad. Vlak onder je voeten ligt Coriovallum, een Romeinse nederzetting van formaat.

Stadswandeling Heerlen

Tijdens deze stadswandeling van 3,8 km door het stadscentrum van Heerlen ontdek je hoe Heerlen zich ontwikkelde van een Romeinse Nederzetting tot de eigenzinnige en moderne stad van nu.

Kies je fietsroute uit:

Alle MTB routes

Er valt nog zo veel te ontdekken in Heerlen: