Wandelen en fietsen in Heerlen

Gratis downloadbare routes

Hoe wil jij de gemeente Heerlen verkennen? Lekker wandelen of liever op de fiets? Heerlen ligt op een bijzondere locatie tegen het heuvelland en ingeklemd tussen twee beekdalen. Startpunten zijn onder andere de Brunssummerheide, Kasteel Terworm of het centrum van Heerlen. Je kunt urenlang in het groen vertoeven met beklimmingen, afdalingen, mooie panorama’s en vele tientallen bijzondere planten- en dierensoorten.

Ontdek de vele routes in Heerlen

Mountainbikeroute Heerlen

Deze veelzijdige route voert je door bossen gelegen in woonwijken, bezit een mooie flowtrail in het Imstenraderbos en heeft twee langere beklimmingen en afdalingen nabij de Kunderberg. Onderweg kun je genieten van mooie vergezichten. De natuurgebieden van Imstenrade en Benzenrade maken deze route meer dan de moeite waard!

Bekijk de route

Route Geleenbeek

Samen met de ANWB en VVV Zuid-Limburg heeft Gemeente Heerlen in het mooie dal van de Geleenbeek een fietsroute uitgezet. Deze loopt langs de highlights van de groene rand van Heerlen: sprookjesachtige vijvers met oude molens, uitgestrekte akkers en groene weiden. De route is ongeveer 18 km. 

Bekijk de route

Waterbeleefroute Caumerbeek

Een afwisselende fietsroute met verrassend veel groen, prachtige kastelen en monumentale gebouwen langs de Caumerbeek en een stukje Geleenbeek. Onderweg kun je lekker genieten van de natuur en een kopje koffie op een gezellig terrasje. De fietsroute is circa 27 kilometer lang. Je kunt overal starten, maar een aantrekkelijk vertrekpunt is Kasteel Hoensbroek; ook in verband met (eventuele) parkeergelegenheid.

Bekijk de route

Parkstad Limburg Fietsroutes

Deze fietsroutes laten je de mooiste en meest unieke plekjes in Heerlen en de rest van Parkstad Limburg zien. Fietsend door natuurgebieden, langs kastelen, over de heuvels en de grens, ontdek je Parkstad Limburg op haar best. Volg de bordjes met de knooppunten, onderdeel van het fietsroutenetwerk. De routes zijn te downloaden via de links, maar ook verkrijgbaar in handige boekjes met kaart en achtergrondinformatie. De boekjes zijn verkrijgbaar bij alle VVV Limburg Winkels en de VVV Servicepunten in Heerlen en de rest van Parkstad Limburg.

Meer over Heerlen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website