Funshoppen in Heerlen

Modern winkelen is –in Limburg althans– uitgevonden in Heerlen. Van de familie Schunck en hun warenhuis in het Glaspaleis tot één van de eerste Nederlandse shopping malls ‘t Loon. Alle bekende winkelketens in de hoofdstraten en eromheen leuke, eigenwijze en lokale speciaalzaken. Mis ook de weekmarkt of Curiosamarkt niet. En wist je dat de grootste woonboulevard van Europa ook in Heerlen ligt? Op 5 minuten rijden van het centrum, mét Zweedse meubelgigant en met 4 miljoen bezoekers per jaar! Alles op steenworp afstand van elkaar.

Hier slaag je zeker!

Woonboulevard

Woonboulevard Heerlen is de grootste woonboulevard van Europa! 50 speciaalzaken voor huis, tuin en vrije tijd staan voor 120.000 m2 winkelplezier. Bij de Woonboulevard kun je inspiratie opdoen, krijg je deskundig advies en beleef je  ‘wonen’ in de breedste zin van het woord.

Lees meer

Corio Center

Corio Center, hét winkelcentrum van Heerlen is 7 dagen per week open, dus ook elke zondag. Met het overdekte, architectonisch fraaie Corio Center geeft Heerlen gestalte aan haar ambitie als regionaal shoppingcentrum. Centraal gelegen nabij het NS-station biedt Corio Center met 43 speciaalzaken alles op het gebied van funshopping. 

Lees meer

Couleur locale

Om het winkelhart heen liggen straatjes die net even anders zijn. De Geleenstraat, Oranje Nassaustraat, Dautzenbergstraat, Honigmannstraat en net over het spoor de Willemstraat. Ga er zeker eens kijken en ontdek de eigenwijze en lokale speciaalzaken en bijzondere horeca.

Terrasje pikken?

Even uitrusten tijdens het shoppen? Geniet van de zonnestralen en kom even bij op een van de vele terrasjes op het Pancratiusplein of het terras bij het Corio Center. Of neem plaats op hét stadsterras van Heerlen, bovenin het monumentale Glaspaleis, brasserie Mijn Streek. Genietend van een cappuccino of een lokaal sapje is dit een fantastisch adres om de zon onder te zien gaan na een dynamisch dagje Heerlen.

Lees meer

Markten

Heerlen kent verschillende soorten markten; de traditionele weekmarkt, de curiosamarkt en de jaarmarkt.De grote wekelijkse markt vind je in Heerlen op dinsdag van 8.30 tot 15.00 uur, op de Bongerd en Promenade. Met veel fruit- en groentekramen, planten, vis, brood, noten, stoffen, fournituren, kleding, tassen, huishoudelijke spullen en nog veel meer. Gezellig! Op zaterdag is er een middelgrote markt, op dezelfde plek, van 9.00 tot 17.00. Regelmatig in mei t/m september is er Curiosamarkt in Heerlen-Centrum. Je kunt er snuffelen naar curiosa, antiek en tweedehands spulletjes. Houd de evenementenkalender in de gaten; de curiosamarkten staan daar vermeld. En in april is er altijd een enorme Jaarmarkt in het centrum; een lentemarkt die duizenden bezoekers trekt.

Bekijk meer winkels in Heerlen

Gezellige koopzondagen

Winkelen in Heerlen kan zeker ook op zondag. In het centrum van Heerlen, op de woonboulevard en het Corio Center is het elke zondag koopzondag!

Kijk hier voor de exacte tijden!

Meer over Heerlen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website