Top 8 hotspots

in Heerlen

Voor het eerst in Heerlen? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een top 8 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je bezoek!

Deze highlights mag je niet missen

Street Art

Heerlen is één groot openluchtmuseum. Op tientallen plekken in de stad zijn de afgelopen jaren muurschilderingen en graffitikunst ontstaan door (inter-)nationale top-kunstenaars. Een groot deel van de muralcollectie is te bewonderen tijdens een wandeling door het centrum. Ga te voet door de betonnen jungle van Heerlen en ontdek de mooiste murals tijdens een Street Art rondleiding. Kijk goed om je heen, want er is ook nog een verrassende collectie minimurals!

Lees meer

Schunck - Glaspaleis

Het Glaspaleis is een bijzonder historisch gebouw, dat in de top 1000 van meest invloedrijke gebouwen van de 20e eeuw staat, uitgeroepen door The International Union of Architects. Het huidige SCHUNCK, dat zo heet als eerbetoon aan de ondernemer Peter Schunck die het Glaspaleis heeft laten bouwen, is nog steeds een vernieuwende en bruisende plek voor iedereen. Kunst, literatuur, architectuur, film en muziek aangevuld met horeca en een skylineterras op het dak maken het tot een must-see. Je bent gegarandeerd verkocht!

Lees meer

Vijf pleintjes

Dicht bij elkaar gelegen, in het hart van het Centrum van Heerlen, zijn 5 verrassende pleintjes te vinden: Wilhelminaplein, Betaplein, Schelmenhofje, Morenhoek en Luciushof. Ieder uniek door hun eigen ambiance, maar op elke plek is de veelzijdige bezieling duidelijk te voelen. Onderling verbonden vormen ze samen het bruisend en intieme hart van de stad. Op ieder plein zijn ook kleurrijke murals en social sofa’s te vinden.

Lees meer

Thermenmuseum

Beleef Coriovallum, de Romeinse nederzetting waarmee de geschiedenis van Heerlen begon, en leer meer over het Romeins verleden in het Thermenmuseum. Je vindt er de goed bewaarde resten van het enige Romeinse badhuis dat Nederland rijk is. Daarnaast is er een uitgebreide collectie aan bijzondere archeologische vondsten die het verhaal van Romeins Zuid-Limburg vertellen, tot leven gebracht met 3D-animaties. Dat moet je gezien hebben!

Lees meer

Woonboulevard

Wist je dat de grootste woonboulevard van Europa ook in Heerlen ligt? Op 5 minuten rijden van het centrum, mét Zweedse meubelgigant en met 4 miljoen bezoekers per jaar.

Lees meer

Mijnmuseum

Heerlen is groot geworden door het harde werk van de koempels, de mijnwerkers, die diep onder de grond kolen dolven. In dit museum zie, leer en erváár je hun verhaal. Het museum is gevestigd in een voormalig ophaal- en schachtgebouw van de Oranje Nassaumijn te Heerlen.

Lees meer

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is één van de grootste en mooiste kastelen van het land. In dit enorme slot komen avonturen uit het verre verleden tot leven. Dwaal door meer dan veertig ingerichte kasteelvertrekken, bewonder de 18e eeuwse roemrijke zalen en ontdek het kasteel vanuit de donkere kerkers tot hoog in de middeleeuwse uitkijktoren.

Lees meer

Top attracties

Onze regio (Parkstad Limburg) heeft de Tourism for Tomorrow Award 2016 gewonnen en is uitgeroepen tot beste toeristische bestemming ter wereld! Parkstad Limburg zit dan ook boordevol top attracties. Zo vindt u hier onder andere de meest innovatieve en moderne dierentuin van Europa GaiaZOO, de LeisureDome met 5 vrijetijdexploitaties onder één dak, het wereldtuinen object Mondo Verde, het grootste indoor skidorp ter wereld SnowWorld, het Museumplein met drie grote toonaangevende musea of het Blotevoetenpad en rijdt de Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) over het spoor. Allemaal topattracties op een kwartier rijden van elkaar!

Lees meer

Meer over Heerlen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website