Attracties en musea in Heerlen

Een dagje uit naar een grote dagattractie, genieten van dier en natuur, actief aan de slag, naar een voorstelling, expositie of concert of oude tijden herbeleven? Het kan allemaal in Heerlen en Parkstad Limburg. Attracties met elk hun eigen unieke karakter, allemaal in de regio èn op nog geen kwartiertje rijden van elkaar. Er is zoveel te doen, dat een kort verblijf van 1 dag in deze regio een onmogelijke zaak is. Je móet gewoon langer komen!

Top attracties in Heerlen

1

Street Art

Heerlen is een openluchtmuseum op het gebied van streetart. Ontdek de murals door de hele stad!

Lees meer
2

SCHUNCK

Het Glaspaleis is een bijzonder historisch gebouw. Kunst, literatuur, architectuur, film en muziek aangevuld met horeca en een skylineterras op het dak maken het tot een must-see. Je bent gegarandeerd verkocht!

Lees meer
3

Thermenmuseum

Beleef Coriovallum, de Romeinse nederzetting waarmee de geschiedenis van Heerlen begon, en leer meer over het Romeins verleden in het Thermenmuseum. Dat moet je gezien hebben!

Lees meer
4

Woonboulevard

Wist je dat de grootste woonboulevard van Europa ook in Heerlen ligt? Op 5 minuten rijden van het centrum, mét Zweedse meubelgigant en met 4 miljoen bezoekers per jaar.

Lees meer
5

Kinderstad

De kids kunnen heerlijk ravotten, terwijl je ze niet uit het oog hoeft te verliezen. Overdekte speeltuin Kinderstad Heerlen is een fijne plek waar kinderen zomer en winter heerlijk vrij kunnen spelen.

Lees meer
6

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is één van de grootste en mooiste kastelen van het land. In dit enorme slot komen avonturen uit het verre verleden tot leven. Dwaal door meer dan veertig ingerichte kasteelvertrekken, bewonder de 18e eeuwse roemrijke zalen en ontdek het kasteel vanuit de donkere kerkers tot hoog in de middeleeuwse uitkijktoren.

Lees meer
7

Nederlands Mijnmuseum

Heerlen is groot geworden door het harde werk van de koempels, de mijnwerkers, die diep onder de grond kolen dolven. In dit museum zie, leer en erváár je hun verhaal. Het museum is gevestigd in een voormalig ophaal- en schachtgebouw van de Oranje Nassaumijn te Heerlen.

Lees meer
8

Savelbergklooster

't Savelbergklooster is een cultureel centrum met onder andere de permanente expositie 'een Leven lang', welke je een indringend en interessant inzicht geeft in de levens en werken van de congregatie De Kleine Zusters van de Heilige Joseph.

lees meer
Must do's in Parkstad op 15 min van Heerlen

Meer over Heerlen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website