Attracties en musea in Heerlen

Wat ga jij morgen doen?

Een dagje uit naar een grote dagattractie, genieten van dier en natuur, actief aan de slag, naar een voorstelling, expositie of concert of oude tijden herbeleven? Het kan allemaal in Heerlen en Parkstad Limburg. Attracties met elk hun eigen unieke karakter, allemaal in de regio èn op nog geen kwartiertje rijden van elkaar. Er is zoveel te doen, dat een kort verblijf van 1 dag in deze regio een onmogelijke zaak is. Je móet gewoon langer komen!

Bekijk alle bezienswaardigheden op de kaart

Weergeven op de kaart

Wat valt er te beleven in Heerlen?

Mis deze hotspots niet!

Voor het eerst in Heerlen? Of ben je er al vaker geweest? Wij hebben een lijst gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je verblijf.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Heerlen:

Culinair genieten

Na een leuke activiteit of wandeling zijn er volop mogelijkheden om gezellig een drankje te drinken of een hapje te eten in Heerlen, van familierestaurant tot en met culinair genieten op niveau. 

Lees verder
Sfeervolle hotelkamer in een kasteel met een vide.

Uitgerust wakker worden!

Een heerlijk weekje vakantie of een sportief weekend met zijn tweeën? De gemeente Heerlen biedt voor iedereen de bijpassende overnachtingstype. Van camping en vakantiewoning tot luxe kasteelhotel!

Lees verder

Wandelen & Fietsen

Hoe wil jij de gemeente Heerlen verkennen? Lekker wandelen of liever op de fiets? Heerlen ligt op een bijzondere locatie tegen het heuvelland en ingeklemd tussen twee beekdalen.

Lees verder