Uitgaan in Heerlen

Popstad van Limburg

In de avonduren valt genoeg te ontdekken in Heerlen. Ga lekker eten in één van de vele restaurants verspreid over het centrum. Pik een mooie film mee in de stadsbioscoop of het filmhuis, of een voorstelling in het theater en sluit daarna je dag af op of rondom het Pancratiusplein: hét kloppend uitgaanshart van de stad. Voor een speciaalbier duik je een bruine kroeg in en voor een cocktail en een dansje moet je in één van de clubs zijn. Zoals wij in Heerlen zeggen: veul sjpass!

Heerlen Popstad

Met het eerste poppodium van Limburg en het uitgebreide programma aan nieuw en lokaal talent, mag Heerlen zich met recht Popstad van Limburg noemen. Poppodium Nieuwe Nor staat aan de basis van de 'Keten van popmuziek in Parkstad' en biedt samen met Oefenbunker, de Limburgzaal (van Parkstad Limburg Theater) en Rodahal, de talenten de ruimte en vrijheid om zich breed aan het publiek te presenteren.

Top 5 om uit te gaan

1

Poppodium Nieuwe Nor

Nieuwe Nor is een samenwerkingspartner van verschillende aanbieders van pop- en andere cultuur in Parkstad, organiseert óp en met scholen en is aanjager van nieuwe ontwikkelingen, zowel regionaal als provinciaal. Daarbij zijn ze een bruisende plek in het hart van Heerlen met (kantoor)ruimte voor creatieve bedrijven en gelegenheid voor gogo-, buik- en breakdance, bieden ze kansen aan kunstenaars in hun PäNG Gallery, en zijn ze een broedplaats, kweekvijver, laboratorium, werkplaats en proefstation.

Lees meer
2

Cultuurhuis Heerlen

Muziek, exposities en meer vermaak door amateur- en (semi) professionele artiesten is het recept van dit culturele ontmoetingscentrum. Het Cultuurhuis biedt onderdak aan een groot aantal amateurverenigingen. Er kan gerepeteerd worden in een van de zalen en er vinden concerten/optredens plaats door amateur- en (semi) professionele artiesten.. Dit kan in de Theaterzaal (200 plaatsen) of in een intiemere setting in het Theatercafé. In dit gezellige café is bijvoorbeeld elke dinsdagavond het Muziekcafé, live muziek met (inter)nationale singer-songwriters, blues, gipsy-music, latin.

 

 

 

Lees meer
3

Filmhuis de Spiegel en Quatro4

Het Heerlense filmhuis in het bijzondere Royale Theater is hét Heerlense adres voor Arthouse films. Filmhuis De Spiegel vertoont een selectie uit de bijzondere onafhankelijke films die jaarlijks in Nederland uitgebracht worden; bijzonder in verband met onderwerp en vormgeving, de zogenaamde Auteurs- of Arthousefilms. Ook de kleintjes kunnen er terecht, want er draaien regelmatig middagfilms voor kinderen (en ouderen). Quatro4 is een recentelijk gemoderniseerde bioscoop, die de nieuwste blockbusters vertoont. De ligging van de Quatro4 bioscoop maakt het tot een goed startpunt voor een avond in het centrum van Heerlen.

Lees meer
4

Parkstad Limburg Theater

Parkstad Limburg Theaters is dé intermediair tussen kunstenaar, theatermaker. Zij bieden een dynamische programmering dat een spiegel is van de huidige cultuur, reflectie biedt op de werkelijkheid en inspireert tot creativiteit en vernieuwing. Het theater biedt daarnaast plezier en ontspanning, is gericht op beleving en maakt mensen vrolijk.

Lees meer

Uitgaansgelegenheden in Heerlen

Meer over Heerlen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website